Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Cloenda del III Congrés internacional de seguretat alimentària

L’acte va tenir lloc a les instal•lacions de la facultat de veterinària de Múrcia. En el transcurs de la jornada, la directora executiva d’Aecosan, Teresa Robledo de Déu, va ser presentada pel Dr. Juan José Badiola.

La seguretat alimentària a la Unió Europea és un objectiu important i necessari davant el repte de la globalització. La gamma d’aliments que s’ofereixen a Europa creix constantment. Tot plegat, al seu torn, condueix a un augment dels requisits que han de complir els països europeus i la UE pel que fa a l’avaluació científica, la reducció i la comunicació efectiva dels riscos alimentaris.

En el context de les societats industrialitzades, parlar de seguretat alimentària fa referència, sobretot, a la innocuïtat de la cadena alimentària. Malgrat que els aliments mai no han estat tan segurs ni saludables com ho són avui en dia, els consumidors cada vegada es mostren més crítics pel que fa a la qualitat i la seguretat d’aquests darrers.
La incertesa sobre les probabilitats associades al risc i el seu impacte social provoquen un conflicte entre les restriccions del coneixement i la necessitat d’actuar. En aquest sentit, la comunicació efectiva de la informació i l’opinió sobre els riscos associats als aliments són essencials en el procés d’anàlisi del risc.

Teresa Robledo ha destacat que durant el congrés s’ha proporcionat una visió actualitzada de la importància de mantenir la seguretat al llarg de tota la cadena alimentària, amb especial atenció a aquells perills emergents que poden comprometre la salut pública. D’aquí la necessària cooperació de tots els agents, de tots els sectors implicats. Aquesta unió ens fa més forts i és estratègica de cara al ciutadà, ja que li permet saber que davant d’un risc o una incertesa, sempre es podrà armar un escenari de responsabilitat compartida.

Finalment, quan totes les parts involucrades estan familiaritzades amb els agents rellevants i el marc legal als estats membres europeus, els països són capaços de treballar junts eficientment, evitar el treball redundant i mantenir una protecció efectiva del consumidor. Una millor cooperació contribueix a uns mètodes harmonitzats en l’avaluació de riscos; així mateix, el control eficient d’aquests darrers, augmenta la transparència i facilita la recerca de socis europeus per als projectes de cooperació.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte