Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Catalunya inicia la vigilància del virus del Zika en el mosquit tigre

Dins el marc del Protocol per a la vigilància i control de les arbovirosis transmeses per mosquits a Catalunya, el Centre IRTA-CReSA iniciarà aquest any la vigilància del virus del Zika en el mosquit tigre (Aedes albopictus). D’aquesta manera, ja seran tres els arbovirus monitorats en aquest mosquit, el chikungunya, el dengue i el Zika.

La presència del mosquit tigre en gran part dels municipis catalans i la possible introducció a Catalunya d’alguns arbovirus per als quals aquest insecte pot actuar com a vector, ha provocat la necessitat de vigilar i controlar la situació de les arbovirosis al territori.

En aquest sentit, està especialment d’actualitat l’epidèmia internacional del virus del Zika, del qual fins ara s’han confirmat 14 casos importats a Catalunya, tots amb antecedents d’haver viatjat a l’Amèrica del Sud i Central, en zones on la transmissió del virus és activa.

La vigilància realitzada es basa en la detecció del virus en els exemplars de mosquit tigre capturats en les inspeccions entomològiques realitzades en la proximitat de la zona de residència de pacients virèmics (als quals s’ha detectat el virus a la sang). L’objectiu és la detecció precoç del virus en el mosquit per activar les mesures de control sobre el vector i de prevenció en la població, i així evitar la potencial transmissió del virus a través de la picada del mosquit. El programa de vigilància es realitzarà en el període d’activitat de l’insecte, a partir de la primavera i fins a la tardor.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte