Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Andorra engegava abans de l'estiu una campanya de comunicació per sensibilitzar a la població sobre la necessitat de tendir com a una economia molt més circular, on es trenca amb la dinàmica del temps de vida curt dels productes, que després d'un sol ús es tiren. Amb l'economia circular es busca aconseguir tancar el cicle de vida dels productes i els serveis, prioritzant els criteris de la reutilització i l'optimització. Per tant, tendir cap a un consum responsable i sostenible.

Noves accions amb l'arribada de la tardor

Després de l'estiu, la campanya de comunicació del Govern d'Andorra passarà a una nova fase d'actuació, centrada -després d'informar i conscienciar sobre els conceptes d'economia circular i en explicar als actors implicats les noves obligacions i principis que preveu la llei- a explicar els conceptes més claus que preveu la nova Llei d'Economia Circular i que poden desenvolupar de manera conjunta la ciutadania i els sectors implicats per avançar cap a l'economia circular.

En aquesta fase, s'abordaran també els conceptes claus d'economia circular com: malbaratament alimentari, consum responsable, la reparació abans de llençar, estalvi d'aigua, reducció dels plàstics d'un sol ús, el reciclatge, la mobilitat sostenible i la reducció dels residus.

Són molts els hàbits que en l'àmbit personal, en el nostre dia a dia, podem fer per fomentar l'economia circular: accions com evitar el malbaratament alimentari, tendir cap a un consum responsable, introduir el concepte de reparar abans de llençar, estalviar l'aigua, la mobilitat sostenible o reduir el consum de plàstic d'un sol ús són algunes de les accions que defineixen aquest model circular, que fuig del concepte lineal de produir, usar i llançar.

La nova llei busca un canvi d'hàbits del consumidor, així com del productor i el distribuïdor de productes, per avançar cap a un canvi de model basat en la circularitat i abandonar el model lineal actual. Prioritzar els criteris de la reutilització i optimització és una tasca en la qual ja poden començar a treballar de forma conjunta des de l'administració pública, com els agents econòmics i socials i la ciutadania.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte