Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Plagues_rates

Sempre s'ha lluitat contra les plagues, però els experts asseguren que el canvi climàtic pot accelerar o expandir la seva propagació. I amb la propagació de les plagues, creix el nombre de malalties. El canvi climàtic pot afectar la mida de la població, la taxa de supervivència i la distribució geogràfica de les plagues. I amb elles, el desenvolupament i distribució geogràfica de les malalties.

Quines malalties ens poden passar les plagues?

Sempre hem sentit a dir que les rates porten malalties o que les paneroles, encara que no ho sembli, poden transmetre'n també moltes. Per gaudir d'una bona salut, doncs, hem d'estar més pendents de les plagues. Ens causen rebuig només sentir-ne a parlar o veure-les (les paneroles o les puces ens provoquen esgarrifances només imaginar-les), però hem de ser conscients del que és realment important: el gran nombre de malalties que ens poden transmetre. És important contactar de pressa amb una empresa professional per a erradicar-les.

Algunes plagues molt comunes ens poden portar problemes greus:

  • Les rates i les aus. Simpàtiques potser a les pel·lícules, però son una de les principals portadores de les malalties més importants, com la ràbia o l'hantavirus, un virus potencialment mortal que contagien els rosegadors. Els coloms poden transmetre la histoplasmosi. 
  • Els mosquits. Ja parlàvem que hem d'estar alerta, sobretot davant del mosquit tigre. Però en general, els mosquits son dels principals transmissors de malalties.
  • Les paparres. Afecten sobretot a les nostres mascotes, però si ens piquen ens molestarà molt. Porten bacteris o altres organismes que poden causar malalties com la tularèmia o la lyme.

Segons els experts, la temperatura i les precipitacions són els principals impulsors dels canvis en com i on es propaguen les plagues i malalties. Com més calor o més precipitacions, s'afavoreix el creixement i la distribució de la majoria de les espècies de plagues en proporcionar un ambient càlid i humit, i la humitat necessària per al seu creixement. Tot i que hi ha casos en què en pot retardar el creixement i reproducció d'algunes espècies o destruir-les. Amb tot, els hi agraden les temperatures més càlides, però si fa molta calor poden créixer més lentament.

L'augment dels nivells de CO₂ (com a resultat de l'activitat humana i la influència sobre el canvi climàtic) també podria afectar a les plagues indirectament i propiciar entorns més favorables per al seu creixement.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte