Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Pla nacional de Residus 1

El Govern d’Andorra en funcions ja prepara el que seran les bases del nou Pla nacional de Residus, aprovat al 2001, però revisat per tercera vegada al 2016, on es va establir que els seus objectius establerts es revisarien cada cinc anys.

Els objectius marcats per al Pla nacional de Residus en vigor (pel període 2017-2020) ja s’han complert i ara la mirada està posada en elaborar un pla de gestió per a l’eliminació progressiva dels materials d’un sol ús.

La gestió dels residus de la construcció també ocuparà bona part dels esforços a l’hora d’elaborar aquest nou pla. Tot, passarà per una incidència en la prevenció i en la conscienciació.

 

S'ha millorat la recollida selectiva

Les dades de l’any passat s’han fet públiques en la reunió de la Comissió de coordinació i desenvolupament del Pla Nacional de Residus, entre les quals destaca haver aconseguit al 2018 el reciclatge del 50% de residus urbans. Segons es va manifestar en la reunió, ens els últims anys ha millorat la recollida selectiva de les principals fraccions: el reciclatge del vidre ha pujat un 6,5%, els envasos un 18,9% i el paper i cartró un 3,7%. D’altra banda, la utilització de les bosses de plàstic d’un sol ús va caure un 17% (es van utilitzar 550.000 bosses de plàstic menys). Malgrat les dades positives, Govern d’Andorra està preparant una campanya per sensibilitzar tant als ciutadans com les superfícies comercials per aconseguir eliminar al cent per cent les bosses de plàstic. De fet, sí que hi ha alguns supermercats que ja les han substituït per materials reciclables, com bosses grans de cartró.

Aquesta millora en els percentatges de recollida de reciclatge ha vingut propiciada per les campanyes de seguiment que s’han fet a prop de les escoles, les campanyes d’inspecció en el sector de l’hoteleria i les campanyes porta a porta. Les campanyes també han influït en el reciclatge aconseguit de 1.000 tones d’orgànics.

Des de Prevencontrol proposem un servei de gestió de residus (som transportistes de residus registrats i autoritzats pel Govern d’Andorra) a través del lloguer i venda de contenidors especials, la recollida i el transport del residu i la gestió de residus tòxics, sanitaris, carnis o perillosos.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte