Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Als ratolins no els agrada el formatge

Els ratolins viuen amagats a prop nostre; per exemple, als col•lectors de les nostres cases, i utilitzen les clavegueres per desplaçar-se. A Andorra, n’hi sol haver moltes plagues. Aprofiten la mínima ocasió per introduir-se als nostres habitatges i instal•lacions buscant aliment. Així mateix, són vectors provats de malalties i paràsits, com ara les puces i les xinxes. D’altra banda, si teniu ratolins a casa, la primera cosa que haureu intentat és posar-los paranys i, segurament, amb un tros de formatge...

Als ratolins, els agrada el formatge? Això és el que ens diuen des de ben petits. Als dibuixos animats de Tom i Jerry, al Jerry (el ratolí) li encanta el formatge, i potser vosaltres hàgiu vist els vostres pares o avis posant formatge en una trampa per a ratolins.

Però als ratolins no els agrada el formatge i, fins i tot, l’odien.

Aleshores, què mengen?

Els ratolins mengen gairebé de tot, però tenen preferència per la fruita, les verdures, les llavors i cereals, els insectes i la proteïna.

Quina fruita prefereixen?
Els encanta el raïm, els plàtans, el coco, els nabius, els préssecs i les figues.

Verdures

Com a qualsevol rosegador, als ratolins els encanta rosegar i rosegar, fins i tot els cables i mobles de casa vostra! En el cas de les verdures, però, prefereixen les cruixents, ja que les dents els continuen creixent tota la vida i necessiten rosegar per mantenir-les ben esmolades. Algunes verdures són ideals per a això! Cogombres, bròquil, pastanaga, col...

Grans i cereals

En entorns més rurals, prefereixen les llavors. La situació pot arribar a ser molt molesta per als agricultors quan els ratolins s’alimenten de les collites o, fins i tot, de les reserves de la despensa.

Insectes

Igual que nosaltres, els ratolins són omnívors. Encara que prefereixin el dolç, de vegades busquen aliments rics en proteïnes, com ara insectes (escarabats, erugues, paneroles...).

Carn

En general, els ratolins de les ciutats tindran més possibilitats de menjar carn. S’alimenten de qualsevol resta que puguin trobar.

Altres aliments

Com ja hem dit més amunt, als ratolins els agrada el dolç i alguns —segons diversos estudis— són força aficionats a la mantega de cacauet, de manera que si la usem en lloc del formatge a l’hora de preparar la trampa ens funcionarà molt millor.

Per què no els agrada el formatge?

Si mengen de tot, com és que no els agrada el formatge? En realitat, no és que no els agradi, però prefereixen d’altres aliments. Igual que nosaltres, els ratolins poden distingir diversos sabors, com ara dolç, salat i, fins i tot, àcid.

Sabíeu que...

Els ratolins no poden vomitar, ja que no tenen la capacitat de regurgitar. Així que solen llepar molt l’aliment per determinar si és comestible o no abans de menjar-se’l.

Se suposa que la raó per la qual no cauen en un parany amb formatge és perquè aquest darrer fa una olor bastant forta i els ratolins tenen un nas molt sensible.

En tot cas, si detecteu una plaga de rates al vostre domicili, edifici o comerç cal que truqueu immediatament a PREVENCONTROL. La nostra metodologia es basa en la inspecció, el manteniment i el seguiment continu de la problemàtica. Així mateix, recomanem totes aquelles mesures, actives o passives, que impedeixin l’accés i la reproducció dels rosegadors en una determinada zona. La desratització consisteix, bàsicament, en l’eliminació de les rates (rata grisa i rata negra), així com d’altres rosegadors (ratolí domèstic).

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte