Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

 Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries: Reglament Govern d'Andorra

Les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries són cada dia més freqüents. Tots coneixem o tu mateix potser pateixes d'una al·lèrgia o intolerància alimentària. Per aquesta raó, és molt important que tots els establiments on se serveixin o venguin menjars informin de forma correcta als seus clients dels productes al·lèrgens que inclouen els seus menjars. Aquests establiments han de seguir el Reglament publicat per Govern d'Andorra. El Reglament relatiu a la informació alimentària facilitada al consumidor fa menció de 14 substàncies o productes (al·lèrgens) que han de declarar-se quan s'utilitzen com a ingredients en un aliment.

Des de Prevencontrol sabem que no és sempre fàcil informar-se i tenir tots els coneixements per fer complir aquest reglament i us informem que nosaltres som experts en seguretat alimentària i us podem assessorar en aquest aspecte. Us informarem sobre aquest reglament i us ajudarem a identificar aquests al·lèrgens del vostre menú o ingredients del vostre producte. Tenir darrere del vostre negoci, uns professionals que us garanteixen que el vostre menú o etiquetatge dels menjars està ben redactat i publicat és una gran ajuda i una garantia per als vostres clients. Com a responsables de l'establiment podeu estar tranquils en evitar tot tipus de riscos davant les persones al·lèrgiques o intolerants.

Aquests establiments són:

  • Els establiments on se serveixin menjars, com restaurants, bars o cafeteries.
  • Els establiments on es venen aliments sense envasar, com preparats carnis, gelats, pastissos, pans, rebosteria o altres aliments de venda a granel.
  • Els establiments al major que subministren aliments sense envasar a altres establiments, com serveis de càtering, obradors de pastisseria, forns de pa...
  • Els establiments de venda d'aliments online o via telefònica (pizzeries, càterings...)

La informació que doneu sobre els al·lèrgens ha de ser clara i llegible per a tothom. Ha de presentar-se de forma escrita tant en els menús com a les cartes. En cas contrari s'ha d'assenyalar en una pantalla, cartell o rètol visible. Aquesta informació també es pot transmetre de forma oral, però ha d'estar recollida per escrit i actualitzada regularment, perquè els treballadors la puguin consultar i transmetre correctament.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte