Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Emissions diòxid de carboni

La Cimera de Glasgow ha protagonitzat aquests dies l'atenció mediàtica. Una important cita que ha deixat de moment un nou esborrany de l'acord, que elimina la petició per reduir el consum de carbó i només convida als governs perquè redueixin les emissions de gasos que estan provocant el canvi climàtic.

Tot i que es reconeix que limitar l'escalfament global a 1.5 °C requereix mesures ràpides i reduccions sostingudes en les emissions globals de gasos d'efecte hivernacle en un 45% per al 2030 en relació amb el nivell de 2010, l'esborrany només convida als països a considerar aplicar noves mesures per reduir pel 2030 les emissions de gasos d'efecte hivernacle, inclòs el metà. Precisament el metà és el segon gas que contribueix més a l'escalfament global i pot ser fins a vint vegades més potent que el CO₂ com a gas d'efecte hivernacle. La reducció del metà (que prové principalment dels combustibles fòssils, els residus i la ramaderia) pot portar beneficis a curt termini.

Aquest text també manté la petició de l'ONU que els països han de reduir un 45% les emissions el 2030 per evitar que la temperatura pugi més d'1,5 graus o 2 graus com estableix l'Acord de París.

D'altra banda, manté que cal pagar el fons de 100.000 milions de dòlars (a l'any) als països més pobres perquè puguin pagar els copiosos danys que els provoca ara l'escalfament de la Terra.

Entre d'altres dels acords destacats de la cimera hi ha l'acord de trenta països en deixar de vendre, a partir del 2035, cotxes nous de benzina o dièsel. Pensem que el transport genera una cinquena part dels gasos que estan provocant el canvi climàtic. Estats Units i la Xina, a més a més, han promès reforçar la seva acció climàtica, amb l'objectiu d'assolir els Acords de París, però sense ningun compromís concret. Científics independents han advertit, en aquest sentit, que els nous compromisos de la cimera del clima de Glasgow són tan petits que només redueixen un 17% de la quantitat necessària perquè la temperatura mitjana no pugi més d'1,5 graus. Els científics alerten que anem cap a un augment mitjà de la temperatura de com a mínim 2,4 graus.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte