Amb la irrupció de la COVID-19 ara fa més de dos anys, molts ens vàrem acostumar a rentar encara millor les fruites i verdures que compràvem al supermercat, tot i que, en molts casos, les mesures que es van adoptar a casa llavors ara les hem relaxat força. Els experts en higiene i seguretat alimentària volem recordar la necessitat de prendre precaucions bàsiques per evitar la ingesta de contaminats que puguin quedar com a residus en aquest tipus d'aliments.
La Llei d'Economia Circular del Govern d'Andorra preveu reduir el malbaratament alimentari en un 50% amb l'horitzó 2030. És una de les claus que s'inclou la Nova Estratègia Nacional d'Economia Circular (ENEC), presentada aquesta setmana amb la voluntat d'assolir els objectius marcats a la llei.
La majoria de les persones passem entre un 80 i un 90% del temps en espais tancats. Per això, és de vital importància la qualitat de l'aire interior d'aquests espais interiors. Hi ha edificis que, per diferents causes, a vegades difícils d'identificar, ens poden fer emmalaltir. Són els anomenats edificis malalts, i a Prevencontrol en fem també un control.