Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Com netejar el florit sense l’ús de tòxics

Tots coneixem les taques tant desagradables que deixa el florit a les nostres cases. Netejar el florit sense l’ús de tòxics no sols és possible, sinó també recomanable. En aquest article veurem com fer-ho.

El florit és un tipus de fong que apareix a l’aire a  zones fosques i humides. També el trobem en aliments com el formatge rocafort, aquest apte  pel consum humà. A diferència del florit dels aliments, aquell que surt a casa nostra pot resultar tòxic, amb el que el millor és retirar-lo sense afegir més tòxics a l’ambient.

Motius per no llençar el menjar

Al món es llença a prop de 1300 milions de tones de menjar a l'any. Podríem dir que es llença una tercera part del menjar que cultivem. Aquesta dada té un gran impacte ambiental, tant, pel que es necessita per cultivar aquests aliments, com per la quantitat d'emissions de gasos que es creen en cremar aquests aliments amb la brossa.

Deshidratació d'aliments

En altres posts us hem parlat de diferents mètodes per una bona conservació d'aliments, però avui volem aprofundir en la deshidratació dels aliments per conservar-los de forma saludable. Aquesta forma de conservació d'aliments es fa servir des de l'antiguitat. La base consisteix a treure l'aigua per evaporació. Tradicionalment es fa mitjançant la calor solar i el vent. Sense l'aigua s'aconsegueix eliminar la proliferació de microorganismes com bacteris, llevats i fongs. Els bacteris i microorganismes de l'interior dels aliments i procedents de l'aire necessiten aigua en l'aliment per créixer. També crea una capa exterior dura, ajudant a evitar que els microorganismes penetrin en els aliments. Antigament es feia servir aquest mètode per disposar de certs aliments de temporada durant tot l'any.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte