Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Malbaratament menjar

Sabem que enguany les festes de Nadal estan sent diferents i que aquelles grans trobades familiars aquest 2020 hauran d’esperar a anys millors, però si ens reunim aquests dies amb els nuclis familiars que ens pertoca, segons bombolles admeses, hem de ser curosos també amb el menjar.

Passat ja Nadal, encara ens queden tres dates molt importants: Cap D’any, Any Nou i Reis. I, per tant, es multipliquen les ocasions en què gaudim de menjars especials, més elaborats i amb ingredients de qualitat. Hem anat a comprar molts productes frescos per a cuinar per a més gent, per tant hem de ser més meticulosos a l’hora d’emmagatzemar, cuinar i conservar els aliments. És important no desaprofitar menjar en el procés!

Una nova realitat

El cert és que actualment, amb la COVID-19, la neteja dels aliments que hem anat a comprar al supermercat ha de ser també més curosa. No tenim evidències que el coronavirus es pugui transmetre a través dels aliments, però és important adoptar mesures extres al supermercat i quan arribem a casa. En aquest article, us explicàvem què tenir en compte a l’hora de comprar els aliments.

Però en més del 80% de les llars es tira el menjar sobrant durant les festes. Enguany, és veritat que serem menys, però per evitar això, és important seguir aquests consells.

  • Preparar els menús amb antelació. Planificar és fonamental, així no comprarem de més. Per tant, revisa bé què tens a casa (nevera, armaris…). Evitar comprar a última hora i amb presses! Durant la pandèmia és molt millor evitar les multituds al supermercat.
  • Emmagatzemar correctament la compra de les festes. Revisa periòdicament que cap aliment estigui malmès i desa-ho tot en recipients hermètics per afavorir la seva conservació.
  • Avança les compres. Oi que quan ho fem amb els regals anem més tranquils? Doncs amb els menús ens passarà igual. Aprofita i compra aquells productes que no són frescos i de fàcil emmagatzematge. Els més vells, a les primeres files de l’armari. 
  • Calcular bé les racions. Ja ho saps, cuinar el que anirem a menjar, no per a tot un regiment. Aquest any, serà més fàcil si som menys. Fes servir receptes que t’ajuden a calcular el menjar pel nombre previst de persones.
  • Aprofitar les sobres. Una forma de gestionar-les és guarda-les, però consumir-les aviat. Les pots rescatar per a fer altres receptes, a partir de restes de guisats i rostits de peix i de carn com, per exemple, els canelons, lasanya o la pasta farcida.

Per descomptat, no hauries d'evitar el malbaratament d'aliments només durant les festes de Nadal; has de fer-ho durant tot l'any, ja que acostuma a ser un problema persistent en la nostra societat.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte