Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Higiene alimentària

Si bé és cert que hem de ser curosos i portar a terme sempre unes bones pràctiques d’higiene alimentària, és ara a l’estiu quan aquestes han de rebre una especial atenció. Perquè precisament la calor és un dels factors més rellevants en el deteriorament dels aliments.

Per a una òptima higiene alimentària

Moltes vegades hem sentit allò de què a l’estiu hem d’anar amb compte amb aliments com els ous o les maioneses. Doncs és cert. Hem de ser curiosos en aquesta època de l’any, perquè durant l’estiu, no només s’accelera la descomposició dels aliments, sinó que alguns dels microorganismes que contenen poden causar-nos malalties. Per això, és fonamental tenir presents aquests cinc consells o pràctiques per a una millor conservació dels aliments i una òptima higiene alimentària:

  1. Mantenir una neteja òptima. Ja en parlàvem en aquest article: rentar-se les mans és fonamental per a evitar el contagi de malalties i infeccions, per això és important que ens les rentem i que ho fem bé, tant abans de començar a manipular els aliments com també diverses vegades durant la seva preparació. També hem de rentar els utensilis i les superfícies.
  2. Draps de cuina i esponges. Els microorganismes són transportats i acumulats aquí, per tant els hem de tenir molt nets i renovar-los sovint.
  3. Conservar en recipients tancats hermèticament. Així, garantirem la màxima seguretat dels aliments que guardem a la nevera i al congelador.
  4. No descongelar a temperatura ambient. Millor fer-ho al microones o sota l’aigua freda. A temperatura ambient alguns microorganismes poden multiplicar-se molt ràpidament als aliments si aquests es conserven a una temperatura incorrecta.
  5. Coure, guisar, rostir o fregir completament: una cocció correcta és necessària per a una bona seguretat alimentària. Tenir especial atenció als trossos grans de carn, als pollastres sencers o a la carn picada.

Precisament a Prevencontrol assessorem a empreses que ofereixen serveis de restauració i alimentació pel que fa a la higiene i conservació dels aliments. Contacta’ns sense compromís aquí.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte