Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Higiene alimentaria

Des de Prevencontrol assessorem empreses que ofereixen serveis de restauració i alimentació pel que fa a la higiene i conservació dels aliments. La normativa alimentària obliga a les empreses del sector a garantir la higiene dels aliments emprant sistemes de control reconeguts. Però aquests procediments s’han d’aplicar en totes les fases de la cadena alimentària: preparació, fabricació, transformació, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, manipulat, i venda o subministrament al consumidor. Coneguem, però, què hem de tenir en compte a casa

En aquest sentit, assessorem per la implantació de plans d’autocontrol, oferim servei d’anàlisi d’aliments o oferim formacions i guies metodologies sobre el seu tractament i conservació.

Però a nivell particular, quines són les mesures d’higiene alimentària que hauríem de tenir en compte i aplicar en tot moment, sobretot ara que vindrà la calor, que és un dels factors més rellevants en la deterioració dels aliments?

 

Pràctiques correctes d’higiene alimentària a casa

Per assegurar una major tranquil·litat i salut al consumidor durant la vida útil dels aliments, us volem donar tota una sèrie de consells a tenir en compte:

  1. Nevera i congelat, al final de la compra: és important deixar els aliments de nevera i congelador per al final de la compra i utilitzar bosses isotèrmiques per respectar la cadena del fred i així evitar la proliferació de microorganismes no desitjats fins que arribem a casa.
  2. Rentar bé els estris de cuina i superfícies: amb aigua ben calenta per eliminar els gèrmens i assecar-los amb un drap net. La nevera, evidentment, s’ha de netejar de forma periòdica per evitar que quedin superfícies o zones brutes si es volca líquid de productes crus.
  3. Draps de cuina i esponges: el mateix. Els microorganismes són transportats i acumulats en ells, hem de tenir-los molt nets i renovar-los sovint. De tant en tant posar-los amb un recipient en aigua calenta amb detergent o lleixiu.
  4. Mans: és fonamental que ens rentem sempre les mans, i ho fem bé, tant abans de començar a manipular aliments com també diverses vegades durant la seva preparació.
  5. Separar aliments crus i cuinats: evitar d’utilitzar els mateixos estris, com ganivets o taules de tallar, per manipular aliments crus i per manipular els que ja estan cuinats i llestos per al seu consum. Evitarem que la carn crua o el peix cru i els seus sucs contaminin aliments que no anem a coure abans de consumir, com ara fruites o hortalisses.
  6. Compte amb el temps: no deixar els aliments a temperatura ambient més de dues hores, per limitar el risc de proliferació de microorganismes. I tampoc descongelem a temperatura ambient.
  7. Tres dies com a màxim: hauria de ser el temps màxim de conservació de menjars preparats o aliments que no estan envasats.
  8. Conservar en recipients tancats hermèticament: per garantir la màxima seguretat dels aliments que guardem a la nevera i al congelador. Us pot ser d'utilitat la lectura d'aquest article sobre com conservar els aliments a la nevera. 
  9. Coure, guisar, rostir o fregir completament: una cocció correcta és necessària per a una bona seguretat alimentària. Tenir especial atenció als trossos grans de carn, als pollastres sencers o a la carn picada.
  10. Mantenir a la temperatura correcta: tant els aliments que necessiten nevera, com els aliments cuinats que ens han sobrat, s'han de conservar a una temperatura per sota de 5 ºC.

La bona pràctica de les normes d'higiene elementals ens permetrà estar tranquils i evitaran problemes de salut.

 

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte